Lugege jõehobu.


jõehobu


Jõehobu on elevandi ja ninasarviku järel maailma suuruselt kolmas maismaaloom. Jõehobusid leidub Aafrika mandri kesk- ja lõunaosas. Nad on taimtoidulised ja söövad enamasti rohtu.

Kui suured on jõehobud?

Jõehobud on tõesti suured! Nad võivad kasvada kuni 10 jalga pikad, 5 jalga kõrged õlal ja kaaluda 7000 naela.

Mis on nende ainulaadsed omadused?

Paljud jõehobu funktsioonid võimaldavad veeta palju aega vees. Nende silmad, kõrvad ja nina on kõik pea kohal. See töötab hästi, sest see aitab neil peaaegu täielikult vee alla uppuda, kuid samal ajal saavad nad kiskjaid kuulata ja jälgida. Neil on ka selge membraan, mis katab silmad ja aitab neil vee all näha. Vee alla minnes võivad nad pikka aega hinge kinni hoida.

Beebi jõehobu



Kas nad ujuvad?

Võib arvata, et jõehobud on suurepärased ujujad, kuna nad veedavad suure osa ajast vees, kuid tegelikult nad ei uju. See, mida nad teevad, on seotud või kõnnib mööda jõepõhja. Neil on küll palju paks mis aitab neil veidi hõljuda, kuid pärast vajumist peavad nad pinnale tagasi jõudmiseks kõndima madalasse vette.

Kas need on ohtlikud?

Jah, jõehobud on üks ohtlikumaid loomi maailmas. Nad vastutavad inimohvrite eest rohkem kui ükski teine ​​suur loom Aafrikas. Nad on provotseerituna äärmiselt agressiivsed ega kõhkle inimesi ründama. Vaatamata tohutule suurusele suudavad nad joosta kiirusega kuni 20 miili tunnis. Samuti on neil suu põhjas kaks suurt kihva, mis võivad olla üle jala pikad. Kui ühendate nende suurus, kiirus, agressiivsus ja pikad hambad kokku, saate ühe ohtliku metsalise.

Mida nimetatakse jõehobu beebiks?

Jõehobu beebit nimetatakse vasikaks. Vasikas sünnib tegelikult vee all.

Kas jõehobud elavad rühmiti?

Jõehobud elavad sageli suurtes rühmades kuni 40 jõehobu. Iga rühma eesotsas on domineeriv isane koos emaste jõehobude ja nende vasikatega. Mõnikord võib gruppi kuuluda mõni noor mees.

Mida teevad jõehobud terve päeva?

Jõehobud veedavad päeva vees, hoides jahedust ja puhates. Selliste hiiglaslike loomade jaoks saavad nad vees üsna hästi liikuda ja võivad hinge kinni hoida kuni viis minutit. Nad käivad ka mööda jõesängi või merepõhja. Maale jõudes võivad jõehobud joosta väga kiiresti, palju kiiremini kui keskmine inimene. Öösel tulevad jõehobud veest välja ja toituvad rohust.

Lõbusad faktid jõehobust
  • See on elevandi järel raskuselt teine ​​maismaaloom.
  • Jõehobude rühma nimetatakse tavaliselt puhituseks, kaunaks või karjaks.
  • On teatatud suurtest jõehobukarjadest, kus on ligi 200 jõehobu.
  • Nende higi on paks ja punane, mistõttu tundub, et nad higistavad verd (ärge muretsege, see pole tegelikult veri).
  • Sõna jõehobu tuleneb kreekakeelsest sõnast, mis tähendab 'vesihobune'.

jõehobu-suu-hambad



Imetajate kohta lisateabe saamiseks:

Imetajad
Aafrika metsik koer
Ameerika piison
Bactrian Camel
Sinine vaal
Delfiinid
Elevandid
Hiiglaslik Panda
Kaelkirjakud
Gorilla
Jõehobud
Hobused
Surikaat
Jääkarusid
Preeria koer
Punane känguru
Punane hunt
Ninasarvik
Laiguline hüään