Lugege nende hiiglaslike valgete loomade kohta.

väike pilt jääkarust


Jääkarud on hiiglaslikud valged karud. Nad on maailma suurimad maaröövlid. Nad võivad kaaluda kuni 1500 naela ja on kaks korda suuremad kui lõvi. Jääkarude pikkus võib olla kuni 10 jalga.

Kus nad elavad?

Jääkarud elavad külmuvas Arktikas kaugel põhjas. Nad on külma eest hästi isoleeritud raske karusnaha ja paksu rasvakihiga. Jääkaru valge karusnahk toimib ka kamuflaažina lumisel ja jäisel Arktika maastikul. Jääkarud elavad talvel jääl ja suvel maismaal, kui jää sulab. Mõnikord võivad nad talvel kaldast üle 100 miili olla.

Hiiglaslik valge karu


Mida nad söövad?

Jääkarud peavad jahti maal ja merel. Nad on jäises vees mõnusad ja ujuvad koertega sarnaselt esikäppadega. Hülged on jääkaru peamine toiduallikas, kuid jääkarud söövad igasuguseid asju, sealhulgas väikeloomi ja marju. Jääkarud varjavad end jääauku sageli, kus hülged tulevad õhku. Kui tihend õhku tuleb, haarab jääkaru tihendi oma teravate küünistega.

Kuidas nad nii külma ilmaga sooja saavad?



Jääkarud on Arktika külmaga kohanenud. Esiteks on neil paks rasvakiht, mis aitab neid külma eest isoleerida. Tavaliselt on see umbes 3 kuni 4 tolli paks. Teiseks on neil paks õhukestest õõnestorudest valmistatud väliskarv. See välimine karv aitab hoida nende sisemist karva märjaks, kui nad ujuvad jäises vees.

Kas need on ohtlikud?

Kuigi jääkarud näevad välja kaisus ja kena, on nad väga ohtlikud ja agressiivsed. Sageli maadlevad nad omavahel võitlemise harjutamiseks, kuid harva teevad teineteisele harva haiget. Ema kaitseb oma poegi kindlalt, nii et ärge minge ema ja tema poegade lähedale.

Kuidas nimetatakse jääkarude imikuid?

Jääkaru lapsi kutsutakse poegadeks. Nad sünnivad talvel, tavaliselt jaanuaris või detsembris. Esmakordsel sündimisel kaalub jääkarupoeg vaid 1 naela. See ei kuule ega näe ja karusnahk on väga väike. Pojad jäävad paariks aastaks ema juurde ja ta õpetab neile toitu jahtima ning toitu otsima.

Kas nad on ohus?

Jääkarusid ei klassifitseerita praegu ohustatud hulka, kuid nad on loetletud ohustatud ja haavatavateks. Hinnanguliselt on jääkarude praegune populatsioon umbes 25 000, kuid väheneb. Neid ähvardab vähenev elupaik, reostus ja ebaseaduslik jahipidamine.

Lõbusad faktid jääkarudest
  • Nad näevad vee all suurepäraselt.
  • Jääkaru karusnahk ei ole tegelikult valge, vaid on tegelikult selged karvatorud, mis muudavad need valgeks.
  • Nad on kannatlikud ja ootavad tunde hülgeaugu kohal, et õhtusöök kätte saada.
  • Neil on suurepärane haistmismeel ja nad tunnevad kuni 20 miili kaugusel asuva hülge lõhna.
  • Nad ei maga talveunne, kuid hoiavad talvel sooja, kui magavad koopas.
  • On teada, et nad läbivad pikki üle 100 miili ujumisi.
  • Nad on oma keskkonnas toiduahela tipus.
Imetajate kohta lisateabe saamiseks:

Imetajad
Aafrika metsik koer
Ameerika piison
Bactrian Camel
Sinine vaal
Delfiinid
Elevandid
Hiiglaslik Panda
Kaelkirjakud
Gorilla
Jõehobud
Hobused
Surikaat
Jääkarusid
Preeria koer
Punane känguru
Punane hunt
Ninasarvik
Laiguline hüään