Punane känguru

Känguru koos joeyga kotis


Punane känguru on kõigist kängurudest suurim. Nad elavad suures osas Austraaliast ja on suurim imetaja, kes elab Austraalias. Selle teaduslik nimi on Macropus rufus.

Kui suured nad saavad?

Isased on palju suuremad kui emased. Nad võivad kasvada peaaegu 10 jala pikkuseks ja kaaluda 200 naela. Emased kasvavad vähem kui 4 jalga ja umbes 80 naela. Isased on tavaliselt umbes 5 jalga pikad, kuid mõned on kasvanud umbes 6 jala pikkuseks.

Nad saavad oma nime isase karusnaha värvuse järgi, mis on punakaspruun. Emased on enamasti pigem pruunikashallid. Neil on lühikesed kõhnad käed, kuid palju võimsamad jalad, mida nad hüppamiseks kasutavad. Neil on ka pikk ja tugev saba, mis aitab neil tagajalgadel tasakaalu hoida.

Känguru beebiKänguru beebi

Kui kaugele saavad kängurud hüpata?



Isane Punakänguru suudab ühe hüppega hüpata kuni 30 jalga! Samuti saavad nad kasutada oma hüppevõimet kiireks liikumiseks kiirusel kuni 30 miili tunnis.

Mida nad söövad?

Kängurud on taimtoidulised. Enamasti karjatatakse rohttaimedel. Kuna nad elavad enamasti kuivades kuivades kohtades, võivad nad pikka aega veeta jääda.

Mis on mereloom?

Marsijalg on loomaliik, kes sünnitab beebi väga varakult. Pärast sündi elab laps ema kõrval kotikeses, samal ajal kui see areneb edasi. Kängurud on kukkurloomad. Imikuid nimetatakse rõõmudeks ja nad on esmasündides väga pisikesed, vaid tolli või nii pikad. Pärast nende sündi elavad rõõmud ema kotis umbes 8 kuud.

Kas nad tõesti poksivad?

Mõnikord kaklevad isakängurud. Kui nad võitlevad, tundub, et nad poksivad. Alguses suruvad nad üksteist käsivarrega. Siis, kui võitlus läheb tõsiseks, hakkavad nad oma võimsate jalgadega üksteist jalaga lööma. Nad saavad tugevaid lööke sooritades end sabaga toetada.

Lõbusad faktid Kängurude kohta
  • Isaseid nimetatakse boomeriteks ja naisi flaieriteks.
  • Kängurud elavad rühmades, keda nimetatakse mobsiks.
  • Looduses on nende eluiga lühike, vaid umbes 8 aastat.
  • Kängurud tapetakse sageli liha ja nahast valmistatud naha pärast.
  • Punased kängurud ei ole ohus ja nende kaitsestaatus on „kõige vähem murettekitav”.
  • Nad on tõesti head ujujad, kuid nad ei saa käia tagurpidi.
  • Nad põrutavad kõvasti jalgu maa peal, et üksteist ohu eest hoiatada.
Kängurud

Imetajate kohta lisateabe saamiseks:

Imetajad
Aafrika metsik koer
Ameerika piison
Bactrian Camel
Sinine vaal
Delfiinid
Elevandid
Hiiglaslik Panda
Kaelkirjakud
Gorilla
Jõehobud
Hobused
Surikaat
Jääkarusid
Preeria koer
Punane känguru
Punane hunt
Ninasarvik
Laiguline hüään